dsc_0422.jpg
Det lilla samhället med den stora fabriken!

Sågmyra ligger centralt - nära till Falun, Borlänge, Insjön, Leksand och Rättvik. Sågmyra är ett trevligt samhälle med Vrebroströmmen som rinner igenom med sina kraftstationer mellan Årbosjön och Gopen. 

I den gamla yllefabriken finns idag endast catering. Fr o m 1 oktober 2020 är Habib Aissaoui ägare av  fabriken. I april 2022 skall han öppna försäljning av kläder, textil, heminredning m.m. Innan dess ska delar av fabriken byggas om för att passa ändamålet.

I den gamla Ylleboden finns Sågmyra Byggnadsvård & Kökshandel samt cafè.

Herrgården finns också kvar sedan Axel Tidstrandstiden, har varit privatbostad, men ägs fr.o.m oktober 2020 av Habib Aissaoui.

I Sågmyra Hembygdsmuséum får du veta allt om hur det var under Sågmyras blomstringstid då den stora yllefabriken var i drift med tusen anställda. 


Läs mer här.

Välkommen hit på ett besök! 

 

Flygbild Yllefabriken 2015

Hitta hit 

Boken Sågmyra i backspegeln finns att köpa på muséet! 

IMG 4776

 

Kom och gå vår nya vandringsled YLLELEDEN!

Den utgår ifrån museet och går längs Vrebroströmmen. En härlig promenad med 15 informationstavlor längs vägen. Kartor finns i postlådan vid muséet. 

storkarta2

 

Öppettider på Muséet:

Muséet öppnar med bemanning lördag den 15 januari kl 12.00.  Vi har därefter öppet varje lördag och söndag kl 12-15 med bemanning. Muséet är också öppet utan bemanning de dagar caféet är öppet.
VÄLKOMMEN IN !

Sågmyra Hembygdsmuseum
Tidstrandsvägen 3

 

o o o o o o o o o o o o o  

 

 

Vill du tipsa oss om nåt som händer här i Sågmyra,

maila oss på shf@wgst.se